EXPOSICIONS, PRÒXIMAMENT...

Exposició itinerant: “Capgrossos de Poblenou”

27 gen. , 2023  

a càrrec de l’Assoc. d’Amics de la Comparsa de Capgrossos del Poble Nou
👉 Inauguració divendres 3 febrer, 19h

En aquesta exposició itinerant podràs conèixer, de primera ma, els quatre primers elements (capgrossos) de la Comparsa de Capgrossos del Poble Nou, tots ells personatges destacats del barri: Carmen Amaya, en Josep Maria Subirachs, la Maria Espinalt i Josep Maria Huertas Clavería.

Amb la finalitat de preservar la memòria històrica del Poblenou, l’entitat està treballant amb el projecte d’elaboració d’una comparsa de vuit de capgrossos en total, integrada per diverses personalitats del barri. El grup estarà format per quatre dones i quatre homes que han marcat un precedent a casa nostra.

Amics de la Comparsa del Poble Nou és una entitat de recent creació: neix el 2021 davant l’interès de crear un grup d’elements d’imatgeria festiva arrelats al nostre barri de criança, el Poblenou, i s’estrena el 17 de setembre de 2022, coincidint amb la commemoració dels 150 anys de Festa Major del barri. L’objectiu és ben clar: promocionar la cultura popular catalana, fomentar i donar a conèixer la memòria històrica del Poblenou i enriquir el patrimoni festiu del barri, així com les seves festivitats.

Vine a conèixer aquests capgrossos que ja formen part de la imatgeria festiva del nostre barri!


Us animem a compartir amb nosaltres la inauguració:

Quan? Divendres 3 de febrer, 19h
On? Al Casal de Barri Bac de Roda-Poblenou

T’esperem amb un petit refrigeri!

 

👉 L’exposició restarà exposada del 3 al 24 de febrer.

 


Comments are closed.