INICI, XERRADES

Jornada: Parlem de la menstruació

16 Set , 2019  

El dissabte 28 setembre, al matí (gratuït)

La Pepa, Allò, la tia Maria, els Dies Dolents, la Mala Setmana, la Cosa, la Puta d’Oros, the Course (la maledicció)… Tot, per evitar dir: la menstruació, la regla, el cicle, la sang, etc.  Som al segle XXI i encara és necessari obrir espais per parlar i compartir sense pors ni vergonyes el que vivim cada mes milions de persones al món durant bona part de la nostra vida. Us proposem aquesta jornada per parlar amb naturalitat i expressar obertament totes les nostres inquietuds al voltant de la menstruació des de diferents òptiques i sensibilitats.

PROGRAMA DE LA JORNADA:

10h. Benvinguda

10.30h. Xerrades  simultànies:

 • De què va, això de la menstruació?
  Espai #adultsfree per a nens i nenes no menstruants que tinguin curiositat per descobrir de què va tot això del cicle menstrual, preguntar i investigar què vol dir ser dona, què vol dir ser home i què vol dir sentir-se una persona no binària.

  Adreçat a:
  nens i nenes no menstruants (menors de 13 anys)
  A càrrec de: Andrea Colomer, educadora juvenil.

 

 •  I ♥ mi menstruación
  Taller per a joves menstruants i adolescents que s’estrenen amb la regla i necessiten una empenta per agafar confiança. Espai #adultsfree on podràs preguntar tot allò que no t’has atrevit mai a preguntar ni a la teva mare.
  Adreçat a: persones menstruants joves
  A càrrec de: Arianna Bonato, metgessa especialista en ginecologia i obstetrícia que acompanya dones en totes les etapes de la vida.

 

 • Com parlar als infants sobre la menstruació?
  En aquest espai trobarem eines senzilles per abordar l’educació menstrual amb els i les petites i aprendre juntes del cicle menstrual. Adreçat a mares, pares i educadors.Adreçat a: persones adultes (mares, pares i educadors)
  A càrrec de: Carla Trepat Casanovas, autora de El Tresor de Lilith, un conte sobre el plaer, la sexualitat i el cicle menstrual. www.eltesorodelilith.com

 

 •  Consells per una menopausa en tota regla
  Parlarem de tot allò que no ens expliquen i fa mal, dels tractaments hormonals, de la dieta, de la importància de la salut hormonal des de ben joves, de l’insomni, de com canvien les relacions amb els homes i amb les dones, de com la menopausa pot ser un moment brillant de creativitat i sobretot, de llibertat.

  Adreçat a:
  Persones interessades en saber més sobre la menopausa
  A càrrec de:  Carla Romagosa, conferenciant i consultora especialitzada en la menopausa.

 

12h. Posada en comú i espai d’intercanvi d’impressions.

13h. Cloenda i petit refrigeri.

** Bústia oberta al Casal del 16 al 27 de setembre, perquè formulis de forma anònima les teves preguntes sobre la menstruació i es tractin al llarg de la  Jornada**

 

Jornada co-organitzada amb Laura Mencía i Carme Fabregat, integrants de l’Associació Cultural i Social Bac de Roda.

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ: clica aquí o reomple’l a sota.

 

Han col·laborat:

LOGO_BIBLIO anna_salvia logo_zinteta

 

 

 

 

Comparteix-ho!


Comments are closed.