Cicle Poblenou Antiracist-art, Consells i altres, INICI, INTERCULTURALITAT

Memòries migrants al Poblenou

9 abr. , 2020  

El dijous 16 d’abril, la Xarxa Antirumors Poblenou inicia el cicle Memòries Migrants, que vol  repensar la memòria històrica, i subvertir el el relat oficial. Per fer-ho s’implementarà un seguit d’activitats que es duran a terme al barri del Poblenou al llarg de l’any. 

La primera activitat serà una xerrada online per tal de fer una reflexió conjunta sobre la contemporaneÏtat de les memòries migrants i com aquestes s’interrelacionen amb les memòries industrials i tecnològiques, molt presents al barri.   Així, durant la sessió ens preguntarem qui escriu la història? I de quina forma podem configurar nous imaginaris que nodreixin el teixit comunitari, la complicitat i els espais de lluita a partir de les experiències interculturals veïnals?

De la mà de la investigadora i docent Anyely Marín, analitzarem des d’una mirada intercultural crítica, com el racisme estructural, la xenofòbia i l’enduriment de les fronteres han impactat els imaginaris i auto-narratives barrials. El taller revisarà aquestes preguntes a la llum de la crisi actual del co-vid19. 

L’acte tindrà lloc el proper dijous 16 d’abril a les 18:00h per la plataforma zoom, i s’obrirà un chat de preguntes per a que les persones pugui participar. 

Link a la xerrada: https://us02web.zoom.us/j/83346096641

La Xarxa Antirumors Poblenou creada l’any 2017 està formada per les entitats següents

Apropem-nos 
Pla Comunitari Poble Nou 
Taula Eix Pere Quart 
Casal de Barri Poblenou 
Casal de Barri Bac de Roda /Assoc. Cultural i Social Bac de Roda
Casal Ca l’Isidret 
Som-U 

Amb el suport de l’Oficina Tècnica de la Xarxa Barcelona Antirumors, i del Programa Barcelona Interculturalitat. 

 


Comments are closed.