INTERCULTURALITAT

Contra el discurs de l’odi

20 febr. , 2017  

La xarxa antirumors és una iniciativa que reuneix associacions, entitats, programes, serveis municipals, persones a títol individual i l’Ajuntament de Barcelona amb l’objectiu de treballar conjuntament per eliminar els rumors, els estereotips i les discriminacions que dificulten la convivència a la ciutat.

El 30 de gener, assistim a una sessió formativa sobre el discurs de l’odi dins del pla de formació d’Agents Antirumors en acció’, a càrrec de Lluís Torrent de United Explanations: http://www.unitedexplanations.org/

Lluís Torrent ens va passar una presentació amb la qual va començar definint i posant en context el discurs d’odi, explicant com neix, qui són els responsables i enumerant  alguns dels efectes que té en la societat. Entre altres coses també es va parlar de la responsabilitat dels mitjans de comunicació a perpetuar estereotips i en la poca diversitat que presenten.

La sessió va acabar parlant de la importància de combatre el discurs de l’odi, la necessitat de poder contra-argumentar i elaborar un discurs alternatiu que permeti neutralitzar aquest preocupant fenòmen.

Aquí us deixem la presentació i us animem a pipejar-la amb atenció:

Per Montse F.


Comments are closed.