#PARTICIPACIÓ I GOVERNANÇA

Gestió cívica, esto qué eeees?

27 juny , 2016  

En els temps que corren, on paraules com participació ciutadana, moviment associatiuapoderament ciutadà estan a l’ordre del dia, no podem obviar aquest nou concepte que reflexa un nou model de gestió d’equipaments de proximitat —com són els casals de barri—, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, anomenat gestió cívica. Espera espera… equipaments de proximitat? Otra palabreja?

Desgranem poc a poc aquests conceptes per entendre-ho millor:

  1. Equipaments de proximitat: Són equipaments que s’entenen pròxims a l’entorn, espais on el ciutadà pot fer xarxa i vincles amb gent del barri. Per exemple seria el cas dels Casals de Barri, els Casals de Gent Gran, els Casals de Joves, els espais socials i culturals…
  2. Gestió Cívica: model de gestió d’equipaments per part d’una entitat / associació del territori amb la participació directa de l’usuari en la presa de decisions.

Ara que tenim clar això, podem parlar amb propietat: el Casal de Barri Bac de Roda-Poblenou està gestionat sota el model de gestió cívica per l’Associació Cultural i Social Bac de Roda, una entitat constituïda l’any 1980 i amb una forta presència al moviment associatiu del Poblenou. Recentment hem engegat un procés participatiu per comptar amb l’opinió i participació directa de l’usuari, és a dir, amb la teva opinió, podent influir en la trajectòria del Casal, i és per això que ens dirigim a TU. L’eina per fer-ho són les jornades de participació i el “Consell de participació”, eines, totes elles, per afavorir la transparència i fer que el Casal sigui un espai de tots i per a tots.

Si vols formar part del consell de participació, si vols dir la teva, no t’ho pensis i vine!

 


Comments are closed.