INTERCULTURALITAT

Punt i seguit de la campanya #AturemRumors

22 nov. , 2018   Gallery

Aquest dissabte 17 novembre vam realitzar a la Sala Apolo el tancament (perdó, punt i seguit!) de la campanya #AturemRumors. Diem punt i seguit perquè sempre hi ha feina en matèria contra el racisme… sobretot a les xarxes, on l’anonimat garanteix la lliure circulació de tot tipus de prejudicis i estereotips.

El programa d’aquest dissabte es va traduir en una jornada reivindicativa i festiva a través de reflexions al voltant de la memepolítica, la poesia i la música: Una conversa informal entre dos ciberactivistes, Josh Piña i Desirée Bela-Loebde, després un concurs Poetry Slam on artistes i poetes van posar sobre la taula les seves reivindicacions mitjançant la poesia i, per acabar, una punxada col·lectiva entre Mbodj i Dj Cheb Lila, amb música d’estils asiàtics, africans i àrabs.

La campanya ha estat un viatge llarg, de moltes reunions i hores de feina, on s’han realitzat diferents accions: des de l’elaboració del vídeo viral amb el Mikel Iturriaga i altres influencers com la Ramiaschannel o Gazpacho Agridulce per tal d’arribar a nous públics mitjançant nous canals; passant per les diferents formacions en ciberactivisme amb els memes com a principals protagonistes; molta difusió a través de diferents mitjans (Itacat, Diverscat, Àldia, Ràdio Mallorca, La Vanguardia, TV3…), i també Cinefòrums passant el vídeo prèvia projecció de la pel·lícula… Bé, una feina titànica i sovint poc visible però molt enriquidora.

 

Els números de la campanya

Omaira Beltran, representant del grup de comunicació de la XBCNA, va analitzar durant el tancament de la campanya la repercussió del vídeo, les adhesions que hi han hagut al manifest i els resultats dels tallers que s’han anat realitzant al llarg de l’any. El resultat, 4400 visualitzacions, 144 persones i 414 entitats adherides al manifest, quatre tallers sobre ciberactivisme, memepolítica, guerrilla de la comunicació i creació de nous materials per trencar imaginaris sobre les persones asiàtic-descendents.

 


Comments are closed.