INTERCULTURALITAT

Resiliència, aquesta gran realitat

22 març , 2017   Gallery

Resiliència: Capacitat de l’individu per a afrontar amb èxit una situació desfavorable o de risc, i per a recuperar-se, adaptar-se i desenvolupar-se positivament davant les circumstàncies adverses – segons descripció de la gran enciclopèdia catalana.

Aquesta característica és el que tenen en comú totes les cultures del món. Com dèien des d’Acció contra la Fam, és el que uneix un infant refugiat siri, els agricultors que pateixen el canvi climàtic a l’Àfrica subsahariana, una persona desplaçada per un terratrèmol a Xile, i una dona emprenedora que supera un atur de llarga durada a Catalunya. Tots tiren endavant malgrat l’adversitat.

Ahir vam fer al Casal la presentació de l’exposició “100 exemples de resiliència“, que ve a il·lustrar això i també els problemes greus de desnutrició que pateixen a l’Àfrica Subsahariana. Aquesta és una exposició diferent, doncs es va demanar a través de les xarxes que la ciutadania presentés en format tweet exemples diversos de resiliència, en van escollir 100 i els van il·lustrar. El resultat és impactant.

 

Us animem que vingueu fins el 7 d’abril a visitar l’exposició, i us facilitem l’enllaç per descarregar-vos el llibre, ja que és lliure de drets:

http://100ejemplosderesiliencia.org/

 


Comments are closed.