Debatem al Poblenou, INTERCULTURALITAT

3a sessió del procés participatiu ‘Debatem al Poblenou’

19 gen. , 2024  

Ahir, 18 gener, vam dur a terme la 3a trobada del procés participatiu ‘debatem al Poblenou’, amb l’encàrrec de prioritzar els projectes que van sorgir de la passada trobada, fer propostes d’acció i calendaritzar les accions a dur a terme.

Les entitats participants, entre les quals Invia, Jiser, AAVV Poblenou, Taula Eix Pere IV, Apropem-nos i Red Internacional de Colombianos, mitjançant la primera dinàmica, vam prioritzar el mapeig de necessitats i recursos com a projecte prioritari i els espais comunitaris i d’intercanvi com a proposta que podria funcionar en paral·lel.

I, en les següents dinàmiques per pensar les propostes d’acció, van sorgir moltes idees, entre les quals:

  1. Mapejar el territori en cerca d’entitats i col·lectius que treballin amb persones migrades, per exemple: Església Evangèlica, Centres d’Atenció Primària, iniciatives com el Menjador social de Ca l’Isidret, etc.
  2. Intentar involucrar aquests actius perquè ens ajudin i facin de pont amb el nostre públic objectiu
  3. Elaborar enquestes en format paper i digital per copsar les necessitats de les persones migrades
  4. Proposar accions ‘in situ’ als col·lectius del territori per crear sinèrgies, recollir la memòria històrica i retornar els recursos recopilats
  5. Elaborar un producte (digital) on centralitzar tota la informació relacionada amb les persones nouvingudes.

No va donar temps de calendaritzar les propostes d’acció i per tant, ens reunirem properament per realitzar aquesta tasca i veure amb quines forces (entitats) comptem.

Us deixem un resum del procés fins a dia d’avui, en format diapositiva!
👉 Clica aquí per veure el resum!

 


Comments are closed.